Julefest for unge med kristent budskab


I julen bruger Brunstad Kristne Menighed i København mange ressourcer på at skabe indholdsrige og festlige juleevents, som sætter det kristne budskab i højsædet.


Tekst: Gudrun Irving

For de mere end 200 unge er julefesten årets største event, og for de 12 årige er festen en milepæl. Fra i aften vil de nemlig blive budt velkommen til de unges mange aktiviteter, sammenkomster og udflugter, og det er noget de har ventet længe på.  

Festen starter med velkomstdrinks og lækre snacks i foyeren. Derefter tager de galla-klædte gæster plads ved smukt dækkede borde i den store sal. Hele arrangementet er alkoholfrit.

Temaet for festen er: Praktisk kristendom

Først vises en kortfilm om, at det er ikke nok at høre om bibelen og så vidne om det man har hørt. Kristendom skal gøres, Jesu ord skal føres ud i livet.

Nogle af de mere modne medlemmer støtter op om temaet og kommer med eksempler fra dagliglivet, som illustrerer kristendom i praksis.


Stephan er ungdomsarbejder og kommer med et indlæg på festen. Foto: CPH Framers

Lyset er dæmpet, stemningen spændt og forventningerne store. Der er humoristiske hæderspriser  for den bedste mentor, den bedste tilflytter til lokalmenigheden og den bedste dit og dat. De to unge fest-værter sørger for at ingen keder sig.


Prisuddelingen er fast tradition ved de unges julefest. Foto: CPH Framers

I aften er forældrene tjenere

I køkkenet er der lynende travlt. Der har forældre og voksne knoklet i mange timer for at forberede den eksklusive treretters julemiddag. En lille hær af sort- og hvidklædte tjenere står i kø for at servere, og festkoordinatoren holder et skarpt øje med, at alt går som planlagt. Mange forældre er tjenere og støtter gerne op om de unge og ungdomsarbejdet.

En indholdsrig aften

Sang- og musikopvisninger veksler med flere korte indslag om at være en mentor som har omsorg for andre mennesker i stedet for at kredse om sig selv. Ind imellem er der sjove og festlige påfund, som bliver taget godt imod af publikum.


En håndfuld musikere sørger for julestemningen med et musikalsk indslag. Foto: CPH Framers

Festen afsluttes med endnu en kortfilm, der understøtter det indholdsrige tema: Den kristne kernetanke er at følge i Jesu fodspor, at gøre, ikke bare høre! Det er et personligt liv, som gør unge mennesker lykkelige.

I skuret udenfor serveres pølser og æbleskiver og en dansegruppe fremfører en dans de har øvet på. Derefter samles alle de unge mennesker i cirkler rundt om det store juletræ. Der er pakkeleg med en udfordring fra langfingrede drillenisser, og et par af teenagerne er særligt spændte for de har nemlig selv lavet tekno-musikken til aftenens afterparty.  


Dans om juletræet sidst på aftenen. Foto: CPH Framers

Del :
Relaterede artikler
Menu