Camp for unge


Hvorfor tilbyder BUK egentlig ungdomscamps? Hvilken betydning har de for de unge, og hvad går en camp egentlig ud på?


Af Sabrina Mittag Nielsen

I dagens Danmark hører man mindre og mindre om kristendom. Som ung kristen møder man sjældent andre, der deler samme syn på livet som én selv. Derfor er det utroligt rart og betydningsfuldt at mødes med andre personer, der deler samme tro og livssyn. En måde at få et fællesskab på tværs af alder og landegrænser, er gennem ungdomsklubben BUK’s camps for unge i alderen 13-23 år.

Formålet

Vi har tradition for at prioritere børn og unges trivsel højt. En camp skal skabe gode minder for de unge og skal give dem både noget socialt, fysisk aktivt og åndeligt som fundament for livet.

Camp er en god blanding af at have det sjovt sammen med nye og gamle venner, og så samtidig høre Guds ord på en forståelig måde, så det kan blive til hjælp for dig i din hverdag

Man kan vælge aktiviteter for enhver smag. Alle under 18 år har desuden en mentor, som også er velkommen til camp. Mentorerne fungerer som støttepersoner. Deres vigtigste opgave er at sikre trivsel og god stemning.

Fire camps om året

BUK tilbyder to store 5-dages camps i henholdsvis påsken og sommerferien. I efteråret og mellem jul og nytår afholdes to korte 2-dages camps.  Finansieringen sker ved en fælles indsats fra lokal-foreningens side, hvor helst alle hjælper med at tjene ind,  så alle også kan deltage. Det øger fællesskabsfølelsen at tjene ind til campen ved at arbejde sammen.

Nytårscampen

På den seneste Nytårscamp 27. – 29. december 2022 var vi cirka 4300 spændte unge mennesker samlet fra hele verden. Der var en bred vifte af aktivitetstilbud inden for sport, kreativitet og outdoor. For de aktive var der ishockey-, volley-, og håndboldturnering samt ski
og snowboard. For de kreative var der tilbud som maling, foto og musik. For de eventyrlystne en outdoor turpakke. Endelig var der gaming, som for mange unge drenge var en populær aktivitet.

Noget at tænke over

Det som campdeltagerne har til fælles, er ønsket om at følge Jesus. Om aftenerne bød campen på kristne møder med spændende temaer, som er aktuelle for unge i dag, og som også blev formidlet på fængende måder. Det Guds ord, der sås i hjertebunden, giver én noget at tænke på, når man kommer tilbage til hverdagen.

Jeg vil fremhæve tre temaer, der blev nævnt,  underbygget med nogle bibelvers:

1) Forstå at der er meget, jeg ikke forstår

Det første bibelvers, der blev læst op på campen, var fra Efeserne 1:1, hvor der står, at vi må bede om visdommens og åbenbaringsånd for at få kundskab om vores far og bede om hjertets oplyste øjne. Det kræver oplysning at forstå bibelen. Man kan ikke læse sig til forståelsen alene, man har brug for guddommelig åbenbaring.

2) Ingenting at bekymre sig om

Mattæus 6:33. Men søg først Guds rige og hans retfærdighed, så skal alt dette (se vers 31) gives jer i tilgift. Med dette vers blev vi mindet om, at Gud nok skal sørge for os og give os alt, hvad vi har behov for. Derfor er det ikke nødvendigt at bekymre sig, så længe man søger Guds rige først.

3) Gøre det gode

Efeserne 2:10. For Hans værk er vi, skabt til gode gerninger, som Gud forud har lagt tilrette for os at vandre i. Vi er altså skabt til at gøre gode gerninger.

I dagliglivet kan man let glemme Guds ord, og derfor er det at rejse på camp et boost af trosopbyggelse og fællesskab, som gør at det er fedt at være en ung kristen.

To gode venner på camp. Foto: Privat

 

Ude på vinteraktiviteter. Foto: Privat

Del :
Relaterede artikler
Menu