Internationalt sommerstævne – Årets højdepunkt


Hver sommer de seneste 62 år har medlemmer af BKM over hele verden rejst til Brunstad i Norge for at samles om den kristne tro. I 2018 var det en fornyet oplevelse af trosopbyggende møder, fællesskab, sommer og utallige aktiviteter.


Tekst: Anne Lea Nielsen

I år blev sommerstævnet i juli en helt speciel oplevelse, fordi arrangøren har haft fokus på at tænke nyt for at gøre totaloplevelsen god for alle deltagere. Sommeren viste sig fra sin aller bedste side, og programmet var spækket med aktiviteter, konkurrencer, ungdomssamlinger, color run, bibelundervisning og meget mere.


Hovedattraktionen på sommerstævnet er at høre budskabet, og salen er helt fuld. Foto: BCC

Budskabet er universelt

Trækplastret for de næsten 10.000 deltagere fra hele verden er at høre det kristne budskab. Specielt Kåre J. Smith taler mere klart end nogensinde og mange oplever det som forløsende at høre evangeliet uanset om de forstår norsk, eller om de får tolk til deres eget sprog. Både for unge og ældre giver det stof til eftertanke at høre, at vore tanker bestemmer retningen for vort liv, og at bønnen er den troendes åndedræt.


Marianne Nielsen er på stævne med hele familien. Foto: Rebekka Nielsen

– For mig og min familie betyder det utrolig meget at komme her, fordi der er en god og tryg atmosfære. Børnene får gode minder og venner for livet, og jeg mener, det er sundt og samfundsnyttigt for mine unge mennesker at høre om ikke bare at tænke på sig selv og om at praktisere kristendom, siger Marianne Nielsen, mor til syv.

Attraktive og alsidige stævner

Sommerstævnet er årets højdepunkt, og næsten alle medlemmer af frikirken prioriterer at komme.

– Jeg har været her hver sommer så længe jeg kan huske, og noget af det jeg ser frem til at møde mine venner fra andre lande, Anne Sofie Riis.

Mellem møder og aktiviteter har hun taget nogen vagter i en madbod, som sælger mexicanske retter.


Anne Sofie (18) giver gerne en hånd med i arrangementet. Foto: CPH Framers.

– Når man selv er med til at bidrage, så får man faktisk en bedre oplevelse og større ejerskab til arrangementet, så det er rigtig givende for mig.

 


Som noget nyt i år var der en sjov vandpark for børn og unge, foruden et bredt udvalg af aktiviteter og lege i løbet af stævneperioden. Foto: Rebekka Nielsen 

Del :
Relaterede artikler
Menu