Mentorordning: At give noget af sig selv


Hver uge arrangeres der sociale aktiviteter og sport for unge mellem 12 og 17 år i Brunstad Kristne Menighed (BKM). I dette arbejde er det at være mentor for de yngre en vigtig del af hverdagen.


Tekst: Anne Lea Nielsen

Annie Larsen er en mentor. Hun er 24 år, studerer erhvervsøkonomi og i fritiden er hun frivillig mentor på badmintonholdet i BKM Holstebro, hvor hun er med til at skabe et godt og positivt miljø. Hun mener, at alle unge mennesker i begyndelsen af teenageårene har brug for bekræftelse og tillidsfulde relationer:

Det kan være sådan at man skal være den bedste, den pæneste, eller måske den mest populære for at fortjene opmærksomhed. Med mentorordningen er det meningen, at man som ung har mindst en person, der ser mig, roser mig og giver mig plads til at være lige, som jeg er.


Annie (24) er ressourcestærk og vil gerne bruge tid på at andre unge også skal have det godt. Foto: privat

Det er ikke så svært

Egentlig er det ikke særlig krævende at være mentor, fortsætter Annie. Hun plejer at sende snap og beskeder til dem, hun er mentor for et par gange om ugen, og ellers finder de af og til på noget at lave sammen i fritiden.

– Jeg føler, at jeg får meget igen, når jeg fokuserer på andre i stedet for kun mig selv. Bare det at se en af pigerne blive god til badminton for eksempel og udvikle en selvstændig personlighed, det er noget af det, jeg elsker ved at være mentor, siger hun engageret.

Gode trygge rammer

Annie er en ressourcestærk person, der er tryg i sin kristne tro. Derfor vil hun gerne give noget af sig selv og bruge tid på at være mentor.

– Det handler om at være der for dem, og så bør man være interesseret i dem. Mentorordningen skal skabe nogle gode sociale arenaer, som kan hjælpe de unge til at finde deres interesser og deres personlighed.

Samtidig er hun bevidst om, at de unge skal få den plads og den tid, de har brug for til at finde ud af, hvilken vej de vil gå i deres ungdomstid.

I de seneste 20 år har BKM arbejdet aktivt for, at børn og unge skal have gode rammer og en god, tryg opvækst. Mentorordninger, hvor unge lærer sig at vise omsorg og gøre noget godt for de yngre, er blevet en del af kulturen i vores frikirker, ikke bare i Danmark, men i hele verden.

Del :
Relaterede artikler
Menu