Tweens Club skudt i gang med succes


Hver anden tirsdag kan drenge og piger fra 10-12 år gå i Tweens Club i BKM København. Klubben tilbyder spændende aktiviteter på tværs af alderstrin og køn samt en tweens-fest to gange om året. Billedet er fra opstartsfesten i august 2022.


Af Lise Ø. Larsen

Ideen udsprang af et behov

– ”Det startede med, at vi sad nogle venner sammen og snakkede om, hvordan vi kan give vores børn og unge noget positivt at beskæftige sig med. Vi havde alle oplevelsen af, at der var et behov særligt for aldersgruppen 10-12 år, også kaldet tweens.” Det oplyser Heidi, som er en af klubbens arrangører.

Formålet med klubben er at tilbyde sunde og varierende aktiviteter, der fanger interessen hos 10-12-årige som gode alternativer til at sidde foran skærmen. Det kan være mindre byggeprojekter, kreative projekter, spændende madlavning, outdoor aktiviteter, udflugter og musikproduktion. Og så skal der arrangeres et fælles tweens-event to gange om året.

Kom godt fra start

Tweens startede i august 2022 med en stor opstartsfest. Omkring 40 spændte tweens mødte op og fik hver deres trøje til formålet. Både arrangører og deltagere oplever Tweens Club som en succes.

– ”Fra den første klubaften fik vi gode tilbagemeldinger om glade børn og voksne, der elsker at deltage i de planlagte aktiviteter for dem”, fortæller Heidi.

Liam på 11 år deltog i en outdoor aktivitet med bål, grillpølser og snacks:
– ”Det var fedt at være i Tweens Club”.

Hvad er det bedste ved Tweens Club?
– ”at være sammen med mine venner og at vi kan gøre seje ting sammen”, siger Liam, og lægger ikke skjul på, at han glæder sig til næste klubaften.


Liam og vennerne på outdoor aktivitet med Tweens Club. Foto: Privat

 

Den frivillige drivkraft

Klubben drives af frivillige unge og voksne, som viser et stort engagement i at skabe spændende aktiviteter for de 10-12-årige.
Hvad får dig til at stille op og drive en tweens-klub frivilligt?
– ”Jeg vil citere forstander Kåre Smith fra vores seneste stævne, hvor han sagde det sådan: ”Det, som vi driver med, er livsbevarende”. Jeg ser det på samme måde”, udtaler Heidi. – ”Vi kan jo se, at der er et behov for et tilbud til dem i 10-12-års alderen, det er faktisk en hjertesag for mig”.

”At se voksne frivillige bakke op og engagere sig i projektet, er intet mindre end fantastisk”, fortsætter Heidi. – ”At se børn komme glade fra gode aktiviteter er livsbekræftende for mig. At vi med tweens-klubben kan bidrage til at børn kommer ind i en sund livsstil og samtidig forebygge en kedelig udvikling, ser jeg som en kæmpe succes for børnene – ja og for hele samfundet! Det er meget meningsfuldt for mig”, slutter Heidi.

Social bæredygtighed

Sunde interesser, der udføres i fællesskab med andre, styrker børnenes relationelle evner. På den måde er projektet med til at fremme social bæredygtighed i samfundet, understreger Heidi:

– ”Det er vigtigt for børns udvikling at kunne spejle sig og kunne skabe sammenhold med andre på deres alder. Ved at de får lov til at melde sig på en aktivitet, som de har lyst til, kan de finde mening og få fordybelse i en fælles interesse. Desuden lærer de at arbejde sammen med andre, både jævnaldrende og voksne, som er gode rollemodeller for dem og viser dem omsorg”.


Heidi bruger sin fritid som frivillig arrangør af Tweens Club, fordi projektet giver mening for hende. Foto: Privat

 

Del :
Relaterede artikler
Menu