På opdagelse i Bibelen


I slutningen af november deltog børn fra BKM Holstebro i et internationalt undervisningsprojekt. Det nye koncept skal gøre søndagsskolen mere spændende og nutidig for børnene.


Af Johanne Børsting

Hvad er Bible Kids Explorers?

  • Interaktiv hjemmeside med ressourcer til søndagsskolen
  • Færdige undervisningsdesigns med film, opgaver, sange og mere
  • Indtil videre er to kapitler udkommet
  • Oversat til 12 sprog, heriblandt dansk
  • Henvender sig til aldersgruppen 6-12 år

Visioner for børn og unge

I BKM er der stort fokus på børn og unges trivsel. Med kristne værdier som grundlag for vores aktiviteter, ønsker vi at give børn mulighed for at skabe sig et godt liv. Vi ønsker, at de skal opleve fællesskab og anerkendelse, og at de skal opleve en god, tryg og ikke mindst spændende barndom. Derfor er arbejdet med søndagsskolen i stadig udvikling. Seneste tiltag er Bible Kids Explorers, som er et interaktivt, gruppebaseret undervisningsdesign produceret af BCC Media. Konceptet er et internationalt sats fra Brunstad Christian Church. Det spilles af børn i lokalmenigheder verden over. Formålet er at undervise børnene på en måde, som gør Bibelen levende for dem, og som samtidig styrker relationerne, både mellem børn og mentorer og børnene imellem.

Sammen om opdagelsesrejsen

Bible Kids Explorers er et spil, som består af forskellige kapitler. Tidligere på året udkom kapitel 1 om Daniel i løvekulen. Denne gang skulle børnene prøve kræfter med kapitel 2, som handler om Abraham. I spillet kommer deltagerne med på en tidsrejse sammen med karaktererne, Jack og Gina, som er på deres egen alder. De to står overfor dilemmaer, som er genkendelige for mange børn. For at løse disse tager Jack og Gina en tur i deres hemmelige kontrolrum, hvor de sammen med fortælleren, Iris, går på opdagelse i Bibelen efter svar.

I kontrolrummet hos Iris. Foto: BCC Media

Bibelen har svar

Deltagerne, som består af både børn og mentorer, skal i spillet sammen styre rejsen gennem forskellige opgaver. De bliver altså selv Explorers i Bibelen. Målet er at løse udfordringerne for Jack og Gina. I det seneste kapitel er temaet Abraham, og spillet har flere spændende videoer, som fortæller om hans liv. Ved at spillets karakterer lærer om Abrahams tro, når de frem til, at de må gå i tro for at klare deres dilemma.

Sara og Abraham i Bible Kids Explorers. Foto: BCC Media

 

Spillet har også lokale elementer. Børnene skulle selv prøve ’at gå i tro’ ved at finde igennem en labyrint med bind for øjnene. De fik en ven til at hjælpe sig med at fortælle vejen.

En Explorer går i tro. Foto: Privat

Flere kapitler på vej

Mange hundrede børn har nu afprøvet de to første kapitler i Bible Kids Explorers. Konceptet får gode tilbagemeldinger, og især børn med koncentrationsbesvær får et bedre udbytte af denne type undervisning i søndagsskolen. Næste kapitel udkommer i det nye år. Det skal handle om David.

Her skal The Explorers finde genstande, som ikke hører til i Abrahams tid. Foto: Privat

 

Del :
Relaterede artikler
Menu