Grønne planer i BKM Holstebro


I 2019 overtog BKM Holstebro Lægård landbrugsskole, som er blevet nedlagt. Området som hører til landbrugsskolen er på ca. 44 hektar jord. Det er et stort areal og derfor har lokalmenigheden fået hjælp af arkitektfirmaet Bo Christensen og Årstiderne Arkitekter til at komme med forslag til den mest ideelle anvendelse af området. 


Tekst: Anders Kristensen/ Foto: BKM Holstebro

Læs også:BKM Holstebro investerer i fremtiden

Årstiderne og BKM Holstebro har gennem længere tid drøftet deres tanker med Holstebro Kommune og det har nu resulteret i et konkret forslag om en bæredygtig bydel ”Bakkegårdene”. Faktisk det første af sin slags i Danmark. Beliggenheden bliver kun 2 km fra Holstebro Centrum og bydelen kommer til at huse op til bæredygtige 550 boliger.

Lokalmenighedens bestyrelsesformand Maibritt Nielsen er meget begejstret for arkitektens forslag: ”Vi er nødt til at tænke langsigtet. Når man står med et så stort stykke mark, så er det vigtigt for os at rådføre os med dygtige folk, så de beslutninger vi tager kan komme næste generation til gode. Her tænker jeg både på vores egne medlemmer og indbyggerne her i Holstebro.”

Lige nu sonderes mulighederne for at få eksterne investorer ind i projektet.

Læs Dagbladet Holstebro-Struers seneste artikel om planerne

 

Del :
Relaterede artikler
Menu