BKM Holstebro investerer i fremtiden


Brunstad Kristne Menighed i Holstebro er i vækst og har købt 44 hektar jord og 10.000 kvadratmeter bygninger tæt på Holstebro. Det er Lægaard Landbrugsskole som i fremtiden danner rammer for menighedens aktiviteter.


Tekst: Redaktionen

Igennem 25 år har menigheden holdt til på en nedlagt landejendom i Feldborg Statsskov. Med købet af Lægaard får menigheden i Holstebro et samlet areal på 44 hektarer med knap 10.000 kvadratmeter bygningsmasse, hvilket er mere end tre gange så meget som i Feldborg.

Foto: Rebekka Nielsen

En menighed i vækst

Foreningen tæller næsten 250 medlemmer, hvoraf cirka 70 % er under 36 år. Vi er en forening i vækst, og har gennem de seneste år været på udkig efter mere plads og en beliggenhed i et område, hvor de investeringer vi foretager, er økonomisk forsvarlige. En stærk kultur for fællesskab, både omkring kirkelige aktiviteter, sport, musik og ikke mindst foreningsarbejde, har givet os kapacitet til køb og drift af Lægaard. Her ser vi muligheder for at foreningslivet kan blomstre i mange år frem og at børne- og ungdomsarbejdet kan få gode vilkår.

Samarbejde om stedets udvikling

Maibritt Nielsen er bestyrelsesformand for foreningen, og her er der stor begejstring og mange drømme for stedet.

– Der henstår et stort og spændende stykke arbejde, med at udvikle planstrategi og omsætte de utallige ideer til virkelighed, i de fantastiske rammer der er. Det er vigtigt for os at vise respekt for både bygninger og stedets historie i udviklingen. Vi er ikke i tvivl om, at vi tilfører stedet ny energi, aktivitet og puls.

Hun mener, at stedet vil komme lokalsamfundet til gode, og BKM Holstebro er blandt andet i dialog med kommunen.

– Vi vil gerne videreføre aktiviteter som i dag er tilknyttet Landbrugsskolen, og stiller os meget åbne omkring et samarbejde med offentlige og private instanser om Landbrugsskolen som ramme for diverse events. På den måde vil vi være med til at skabe vækst og udvikling i den del af Holstebro Kommune.


Foto: Rebekka Nielsen

Overtager i august

Menigheden har nedsat en projektgruppe som arbejder med strategi omkring anvendelse af jord og bygninger. Der er blandt andet planer om at udstykke byggegrunde, etablere moderne faciliteter for større arrangementer samt opgradere faciliteterne på stedet anno 2020.

Ejendommen overtages 1. august 2019. Aktuelt er jorden lejet ud til omkringliggende landmænd til dyrkning og afgræsning. Foreløbig er det en flok får, der i fred og ro kan græsse på nogle af markerne, indtil vi får planer om fremtidig udvikling på plads.


Foto: Rebekka Nielsen

Del :
Relaterede artikler
Menu