Fællesskab og sportsglæde til fodboldcup


I midten af juni blev der arrangeret en fodboldcup i Stokke i Norge, hvor omkring 1500 spillere i alderen 7 til 21 år deltog. Den årlige cup arrangeres af menighedens samarbejdende foreninger og er et populært tilbud. Her mødes børn og unge til sport, konkurrence og familieaktiviteter i en kristen ramme.


Tekst: Johanne Reiersrud – Foto: Anne-Sophie Tombre

Fodbold cuppen blev arrangeret af foreningen Xercize og Breivoll sportsklubb, som har været arrangører i hele 12 år.

Over 250 frivillige stillede op, og travle mødre og fædre sørgede for rengøring, bespisning, parkering og generelt gode faciliteter for både fodboldholdene og deres familier. Deltagerne kom fra Norge, Danmark og England. Det summede af liv, latter og glæde da flere hundrede børn og unge konkurrerede på banen i Stokke.

Fuld fart på banen til pigefodbold. Foto: BCC

Fodboldturnering for 150 hold og fællesskab om det kristne budskab

Arrangementet havde stor opbakning og deltagelse fra cirka 150 hold fra de forskellige lokale foreninger. Disse foreninger har rod i lokalmenighederne i de byer, hvor de kommer fra, og de deler menighedens formål.

Derfor er en vigtig del af weekenden det kristne fællesskab og budskabet, som deltagerne samles om. Dette stod særligt i fokus lørdag aften under gallafesten for de unge deltagere, deres mentorer og forældrene.

Her var der sang, film og taler, som støttede op om værdigrundlaget og missionsaspektet, som ligger til grund for arrangementet. Derudover var der en flot servering og spændende underholdning for små og store.

God stemning rundt ved bordene til gallafesten. Foto: BCC

Plads til leg, sport og naturlig livsudfoldelse

Baggrunden for satsningen på aktiviteter og sport som en del af menighedslivet i BKM er et ønske om at give børnene trygge og interessante rammer i barndomstiden i menigheden. Satsningen, som er udviklet specielt de sidste 25 år, har vært håndgribelig, og resultatet ser man blandt andet denne weekend.

Godt med et skulderklap undervejs. Foto: BCC

Engagement og hjertevarme giver god kontakt

I alt det arbejde, som udføres for børn og unge, er omsorgsarbejdet vigtigt. Der lægges vægt på et aktivt mentorarbejde, og mange unge stiller op som både trænere og holdledere.

Den bedste leder er ikke nødvendigvis den, som er det største sportstalent, men den som har engagement og hjertevarme i arbejdet med børn og unge.

Trænerne gør et vigtig stykke arbejde, både på og udenfor banen. Foto: BCC

– Jeg ønsker at bidrage til, at fodboldbanen skal være et endnu bedre sted at være fremover, siger en af de unge holdlederne fra talerstolen på festen om aftenen. – Her hjælper det ikke at give de andre skylden for det, der går galt, men derimod fokusere på, hvordan jeg selv er et godt forbillede for de andre.

I salen sidder festpyntede børn og teenagere side om side, mens forældrene er trygt placeret lidt længere bagved. Alle trænerne og holdlederne står på scenen og har lige sunget en sang, og forinden er der blevet vist en temafilm om at være et godt forbillede i troen og i det praktiske liv – både i og udenfor banen.

Trænere og holdledere synger for forældre, børn og unge som deltog i fodbold cuppen. Foto: BCC

Ved at være engageret og have hjertet med sig i arbejdet med børn og unge kan man som træner eller holdleder blive en betydningsfuld person i deres liv. Det er et vigtig budskab denne aften. Og mange rejste nok hjem efter denne weekend og følte, at de havde været en del af noget betydningsfuldt, uanset om de vandt på fodboldbanen eller ikke.

Del :
Relaterede artikler
Menu